Fund2740

Impact Design

We offer systemic high impact design and simplified simple impact design for society challenges solutions.

FUND2740. We create Impactverse.

  • Vision

    FUND2740 – High Impact Foundation vision is a world where all people’s choices make a positive high-impact and create a better world (we call it Impactverse).

  • Mission

    Our mission is to develop tools and to motivate people, charities and companies to cherish social and environmental objectives. Our activities include Impact Design, Impact Investment, Impact Solutions and other programs for high-impact.

  • Not-for-profit foundation

    FUND2740 is a not-for-profit foundation offering free services and support to the underserved, charities and social economy organisations. Over 400 donors and investors, including Google.org are supporting our activities.

Please support us and create your Impact.

Donation
For donation or impact investment, please check here.
Volunteering
For volunteering and including your expertise in our activities, please check here.
Learn more
Learn more about impact solutions different ventures developed with our support.
Purchase
Purchase Wood Belt products, the first impact brand we created.

Fund2740 - High Impact Foundation

ActImpAct Fund2740 - High Impact Foundation

Latest posts from FUND2740

FREE TOOLS GOOGLE

Fund2740 - High Impact Foundation

Grow Slovenia with Google

Workshops and 1:1 mentorship, applications here 

Google Digital Garage

Certified education programs

Market finder

Free tool to identify new potential markets

Latest from ActImpAct

At the invitation of the Meta Institute, more than 42 candidates joined the second generation of impact entrepreneurs. During the introductory online meeting on May 17th, we presented educational …

UN International days

25 – 31 May

Thursday
31 May

Wednesday
04 Jun

Sunday
No event found!

ActImpAct

No event found!

Twitter #FUND2740

Unable to load Tweets

Follow

Facebook

LATEST IMPACT SOLUTIONS

365 INDOR GARDEN

IMPACT VENTURE

Venture name: 365 INDOR GARDEN
Our name: Sebastjan Kmet
Short description of our activities: Hidroponični sistemi za osebno rabo
Status: Youth under 35 (mlada oseba pod 35 let)
Website: https://thriving-incorrect-629269.framer.app/
Address where you can purchase our products:
Our support organisation: Kovačnica


IMPACT SOLUTION

The industry we belong to: X. OTHER (drugo)

We contribute to the following Sustainable Development Goals (SDG): SDG 3 - GOOD HEALTH AND WELL-BEING (zdravje in dobro počutje), SDG 6 - CLEAN WATER AND SANITATION (čista voda in sanitarna ureditev), SDG 11 - SUSTAINABLE CITIES AND COMMUNITIES (trajnostna mesta in skupnosti), SDG 12 - RESPONSIBLE CONSUMPTION AND PRODUCTION (odgovorna poraba in proizvodnja), SDG 13 - CLIMATE ACTION (podnebni ukrepi)

Society challenge we tackle and our approach to solving it: Osnovni problem: Od vseh problemov s katerimi se soočamo v današnjem času se mi zdita največja samozadostnost - to je problem odvisnosti od korporacij in premajhna usmerjenost v vzpodbujanje lokalnih skupnosti. In zmanjševanje ogljičnega odtisa – ki je posledica različnih faktorjev, eden izmed njih je tudi prehrambena industrija (mesna industrija, ribolov, masovna pridelava zelenjave in žitaric).

Osnovna ideja se dotika reševanja obeh problemov – samozadostnosti, hkrati pa zmanjšuje tudi ogljični odtis. Za zdravo, svežo zelenjavo, ki bi bila pridelana v posameznem gospodinjstvu, bi namreč uporabljali hidroponični sistem. Tak način gojenja zelenjave je najučinkovitejši saj voda kroži po sistemu, kar pomeni, da porabi 90% manj vode kot tradicionalni način gojenja v zemlji, ter omogoča rastlini popolne pogoje za rast (svetloba, temperatura in vlažnost).

S tem bi rešili samozadostnost ljudi v milijonskih mestih, kjer je pridelovanje svoje zelenjave nemogoče. Rešili bi tudi problem uvoza hrane iz tujine v zimskih mesecih.
Cilj proizvoda je zadostiti kupcem, ki želijo biti samozadostni, imeti dostop do sveže in zdrave zelenjave in pri tem ne onesnažujejo okolja. Menim, da bodo kupci večinoma iz urbanega okolja, to je večjih mest, kjer je dostop do obdelovalnih površin in sveže hrane otežen. Manjša skupina kupcev so ljudje z raznimi močnimi alergijami na pesticide, cvetni prah in razne alergije povezane z zemljo. Kar pomeni da z tem produktom omogočamo kupcu do zelenjave, ki je brez teh alergenov


We want to increase positive impact, including sustainability, social impact, inclusion in charity actions and changes of policies with our following activities:
1.Ker sistem porabi 90% manj vode kot pri tradicionalnem gojenju v zemlji s tem pripomoremo k zmanjšanju porabe pitne vode. V nadaljevanju bo možna tudi uporaba deževnice. Drug pomemben vpliv je proizvajanje manj odpadkov (embalaže v kateri je zelenjava v trgovini) in odpadne vode. Zaradi zelenjave, ki je pridelana na dosegu roke je manj emisij v okolje (ni potreben prevoz hrane). Moja ideja poleg tega preprečuje prekomerno izkoriščanje zemlje, izpust ogljika in vlage iz zemlje v ozračje, kar se dogaja pri tradicionalnem kmetijstvu. Sistem za rast ne potrebuje škropil, kar pomeni da se ne uničuje biodeverziteta. Če povzamem, s tem sistemom bom prispeval k reševanju globalnega segrevanja, zmanjševanju zavržene hrane in omogočil enakomerno razporeditev zelenjave po svetu.

2. Posamezni ljudje, skupnosti (šole, vrtci, domovi za upokojence, stanovanjske skupnosti), občine, pokrajine, države bi po tem vrstnem redu postale bolj samozadostne in ozaveščene o okolju prijaznem načinu življenja, pridelovanja zelenjave in prehranjevanja. Ljudje se bodo zaradi lastne pridelave zelenjave počutili bolj varne in samozadostne. Ljudje ne bodo dvomili o izvoru zelenjava in kakšne so njene vrednosti.

3. Sodeloval bom z šolami in izobraževalnimi ustanovami, kjer bi vzpodbujal okolju prijazen način gojenja zelenjave in inovativno reševanje problemov. V šolah kjer imajo visoke grede ampak, zaradi poletnih počitnic učenci ne vidijo rezultat trdega dela, je problem da navdušenost nad kmetijstvom in pridelovanju zelenjave upada. Z sistemom, ki je prilagojen za šole in učnim programom bi ponovno vzbudili inovativen način reševanja problemov s katerimi se bodo soočali v bodočnosti zaradi globalnega segrevanja.

4.Višja obdavčitev uvožene hrane.
Zaostriti zakone o uporabi embalaže za enkratno uporabo, zmanjšati uvoz hrane ki jo lahko proizvedemo sami in zvišati nivo kakovosti zelenjave.
Zaostriti zakone za gradnjo bolj okolju prijaznim in samozadostnim objektom. Uvrstiti produkte, ki omogočajo večjo samozadostnost, da jih država subvencionira kot subvencionira npr. toplotne črpalke, električne avtomobile in sončne celice.

Fund2740 - High Impact Foundation

Personal or a team photo

Fund2740 - High Impact Foundation

Photo of impact venture

Total impact solutions: 73
SIV

Impact investment Data

Impact Verse - Found 2740

FUND2740

High Impact Foundation

Newsletter

Receiving announcements by email is the best way to stay in the loop. When you subscribe to our mailing list, you can receive regular updates about our programs and other announcements. Subscription to our mailing list is totally voluntary. You’ll never be charged. If you decide you no longer wish to receive emails, you can cancel your email subscription at any time.

@2022 – FUND2740

Newsletter

 

Receiving announcements by email is the best way to stay in the loop. When you subscribe to our mailing list, you can receive regular updates about our programs and other announcements. Subscription to our mailing list is totally voluntary. You’ll never be charged. If you decide you no longer wish to receive emails, you can cancel your email subscription at any time.